0
Your cart is empty. Go to Shop

  EnglishGreek

0
Your cart is empty. Go to Shop

  EnglishGreek

     

EnglishGreek

Skip to content

Η οικογένεια Πάπρα είναι παλαιά τυρναβίτικη οικογένεια που εδώ και πολλές γενεές ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια. Ο Θωμάς Ι. Πάπρας πέρασε στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών λόγω πεποιθήσεως και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και στην οινοποίηση σαν αποτέλεσμα της ανάγκης αξιοποίησης των παραγόμενων σταφυλιών με την αυξημένη προστιθέμενη αξία. Η αφορμή ήταν η φύτευση ενός νέου αμπελιού το 1990 με τις πρωτοποριακές για την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και για την Ελλάδα τότε, ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Η βιολογική καλλιέργεια έγινε σε συνεργασία με τον τότε ΣΟΓΕ (Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας ) , μετέπειτα ΒΙΟ Ελλάς. Η πρώτη πιστοποίηση , μετά από την τριετή περίοδο προσαρμογής, πάρθηκε το 1993, μαζί με την παράλληλη οινοποίηση των σταφυλιών αυτών.
Η επιμελημένη καλλιέργεια των αμπελιών, το μεράκι και η προσεκτική οινοποίηση με σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρίσθηκαν από τον κόσμο των καταναλωτών οι οποίοι εκτίμησαν την έντιμη και κοπιαστική προσπάθεια που αντανακλώνται στην ποιότητα των προϊόντων του κτήματος . Η αναγνώριση ήρθε και από τις επίσημες διοργανώσεις στις οποίες πήραν μέρος τα κρασιά του κτήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο το 2009 για το λευκό κρασί (από τις ποικιλίες ροδίτη και μπαντίκι ) στον διαγωνισμό κρασιών από βιολογικά σταφύλια στα πλαίσια του ECO φεστιβάλ της ΔΗΩ καθώς επίσης και το 2010 χρυσό μετάλλιο για το ερυθρό κρασί στον διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης (από τις ποικιλίες Cabernet S. και Merlot.). Στο φετινό διεθνή διαγωνισμό, (Μάρτιος 2011) το λευκό κρασί του κτήματος απέσπασε χρυσό μετάλλιο αλλά και τιμητική διάκριση καθώς ήταν το χρυσό κρασί με την υψηλότερη βαθμολογία που παράγεται από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.

Προϊόντα Κτήμα Παπρά

Η οικογένεια Πάπρα είναι παλαιά τυρναβίτικη οικογένεια που εδώ και πολλές γενεές ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια. Ο Θωμάς Ι. Πάπρας πέρασε στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών λόγω πεποιθήσεως και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και στην οινοποίηση σαν αποτέλεσμα της ανάγκης αξιοποίησης των παραγόμενων σταφυλιών με την αυξημένη προστιθέμενη αξία. Η αφορμή ήταν η φύτευση ενός νέου αμπελιού το 1990 με τις πρωτοποριακές για την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και για την Ελλάδα τότε, ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Η βιολογική καλλιέργεια έγινε σε συνεργασία με τον τότε ΣΟΓΕ (Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας ) , μετέπειτα ΒΙΟ Ελλάς. Η πρώτη πιστοποίηση , μετά από την τριετή περίοδο προσαρμογής, πάρθηκε το 1993, μαζί με την παράλληλη οινοποίηση των σταφυλιών αυτών.
Η επιμελημένη καλλιέργεια των αμπελιών, το μεράκι και η προσεκτική οινοποίηση με σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρίσθηκαν από τον κόσμο των καταναλωτών οι οποίοι εκτίμησαν την έντιμη και κοπιαστική προσπάθεια που αντανακλώνται στην ποιότητα των προϊόντων του κτήματος . Η αναγνώριση ήρθε και από τις επίσημες διοργανώσεις στις οποίες πήραν μέρος τα κρασιά του κτήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο το 2009 για το λευκό κρασί (από τις ποικιλίες ροδίτη και μπαντίκι ) στον διαγωνισμό κρασιών από βιολογικά σταφύλια στα πλαίσια του ECO φεστιβάλ της ΔΗΩ καθώς επίσης και το 2010 χρυσό μετάλλιο για το ερυθρό κρασί στον διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης (από τις ποικιλίες Cabernet S. και Merlot.). Στο φετινό διεθνή διαγωνισμό, (Μάρτιος 2011) το λευκό κρασί του κτήματος απέσπασε χρυσό μετάλλιο αλλά και τιμητική διάκριση καθώς ήταν το χρυσό κρασί με την υψηλότερη βαθμολογία που παράγεται από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.

Προϊόντα Κτήμα Παπρά