Sangria – Tο ποτό των γιορτών

  Συνδυασμένο με ζεστά εποχιακά μπαχαρικά και γεύσεις, αυτή η γιορτινή Sangria είναι η τέλεια συνταγή κοκτέιλ στάμπερ για όλες τις διασκεδαστικές σας ανάγκες. Η προετοιμασία διαρκεί μόλις 15 λεπτά και μπορεί (και πρέπει) να γίνει εκ των προτέρων – μια τελευταία εργασία που πρέπει να κάνετε την ημέρα του πάρτι! Φρουτώδες, καρυκευμένο και σοβαρά πόσιμο, είναι η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για sangria.

   Τα μεγάλα κοκτέιλ είναι ιδανικά για διασκεδαστικές γιορτές και είναι ακόμα καλύτερα όταν μπορείτε να τα κάνετε μια μέρα νωρίτερα. Ανακατέψτε μια δόση αυτού του Spiced Holiday Sangria πριν από την επόμενη εποχική σας συγκέντρωση – είναι ένα μέσο απόλυτης ευχαρίστησης για πολλά άτομα, γεμάτο εορταστικές γεύσεις και ότι πιο εύκολο για να φτιάξετε.

Πώς να φτιάξετε τη Χριστουγεννιάτικη Sangria.

   Η εποχιακή κόκκινή με μπαχαρικά σαγκρία είναι το κοκτέιλ της περιόδου των γιορτών. Είναι φρουτώδες ποτό, αλλά και αρκετά εξελιγμένο – Θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους! Κάντε μια μεγάλη δόση και σερβίρετε σε ένα μπολ διάτρησης στο επίκεντρο του τραπεζιού σας.

Προετοιμάστε τα φρούτα.

   Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε σφήνες και χωρίζουμε σε κύβους ένα μήλο.

   Τοποθετήστε τα πορτοκάλια, τα μήλα και ένα φλυτζάνι ολόκληρα τα κρανμπέρι σε ένα δοχείο.

   Προσθέστε τη λευκή ζάχαρη στα φρούτα και χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να συνθλίψετε απαλά τα φρούτα με τη ζάχαρη – αυτό ονομάζεται «μπερδεύοντας» και θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε μερικούς από τους χυμούς και τις φυσικές γεύσεις στα φρούτα, τα οποία θα εμβαθύνουν τη γεύση της σαγκριά.

   Ρίξτε τα υγρά – μπράντυ, χυμό πορτοκαλιού, χυμό κρανμπέρι και κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, προσθέστε ολόκληρα τα μπαχαρικά –αστεροειδή γλυκάνισο, γαρίφαλα, λοβό κάρδαμου και κανέλα. Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια μεταφέρετε στο ψυγείο για ψύξη για τουλάχιστον 4 ώρες και έως μια νύχτα.

   Ρίξτε πάνω από πάγο και απολαύστε!Αυτή η συνταγή αποδίδει 6-8 μερίδες και αυξάνεται εύκολα για πολλά άτομα.

Οι συμβουλές μου για τη καλύτερη γιορτινή Sangria.

   Η καλή sangria αφορά περισσότερο τα συστατικά, λιγότερο τη μεθοδολογία. Εάν χρησιμοποιείτε συστατικά υποδεέστερα, θα παράγετε υποδεέστερη sangria, οπότε να είστε τόσο επιλεκτικοί όσο το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε υπερβολικά επιλεκτικοί – ένα αξιοπρεπές κόκκινο κρασί και ένα μπράντυ μεσαίας κατηγορίας δεν θα σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού, αλλά θα δημιουργήσει μια σοβαρή ατμόσφαιρα κοκτέιλ. Επιλέξτε ένα ξηρό κόκκινο κρασί μεσαίας τιμής – το grenache είναι παραδοσιακό (και αυτό που χρησιμοποιήσαμε), αλλά το merlot και το pinot noir λειτουργούν καλά. Αποφύγετε τα γλυκά μείγματα, εκτός εάν προτιμάτε μια πολύ γλυκιά σαγκρία και αποφύγετε τα έντονα τανικά κρασιά, καθώς είναι πολύ πικρά για το σαγκρία. Αν δεν έχετε ιδέα για αυτό που μιλάω, μπείτε στο τοπικό κατάστημα κρασιών σας – ο υπάλληλος θα σας δείξει προς τη σωστή κατεύθυνση!

   Το Brandy δίνει σώμα στη sangria και εμβαθύνει τη γεύση, αλλά δεν χρειάζεται να αναζητήσετε μια premium μάρκα, καθώς δεν το πιείτε ευθεία. Χρησιμοποιήστε φρέσκα μπαχαρικά για ανώτερη γεύση. Κάνουν όλη τη διαφορά όταν πρόκειται για τη γεύση σε καρυκευμένη σαγκρία. Είναι σημαντικό να ψύξετε και να μαρινάρετε τη sangria για τουλάχιστον 8 ώρες – η διανυκτέρευση είναι καλύτερη.Τα μπαχαρικά χρειάζονται λίγο χρόνο για να δουλέψουν τη μαγεία τους, και όσο περισσότερο μπορούν να αναμειχθούν με το υγρό, τόσο πιο γευστική θα είναι η sangria.

   Σερβίρετε αυτή τη χριστουγεννιάτική σαγκρία σε δοχείο για μια τυπική δόση ή σε ένα μεγάλο μπολ με μια κουτάλα για μεγαλύτερες δόσεις – είναι ο απλούστερος τρόπος για να σερβίρετε sangria για ένα πλήθος ατόμων.

 Συστατικά:

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μήλο, σε κύβους

1 φλυτζάνι κρανμπέρι

¼ φλυτζάνι λευκή ζάχαρη

1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί, merlot, pinotnoir, cabernet sauvignon

¾ φλυτζανι μπράντυ

½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι

½ φλυτζάνι χυμό μούρων

1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα

2 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος

2 ράβδοι κανέλας

8 λοβοί κάρδαμο ελαφρώς θρυμματισμένο                                                          

  Οδηγίες

   Προσθέστε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα κρανμπερι και τα φρούτα σε μια κανάτα, μαζί με τη ζάχαρη.Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατέψετε τη ζάχαρη στα φρούτα και να τη συνθλίψετε απαλά. Προσθέστε κρασί, μπράντυ, χυμό πορτοκάλι και χυμό κρανμπερι στο δοχείο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέστε ολόκληρα τα γαρίφαλα, τα λοβό κάρδαμο και τα ξυλάκια κανέλας.Ανακατέψτε για άλλη μια φορά, στη συνέχεια ψύξτε τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Ρίξτε πάνω από πάγο, γεμίστε με φρούτα και σερβίρετε.

Πηγή